Een haarstukje bevestig je op je hoofd. Het is belangrijk om je haarstuk goed te bevestigen, zodat het niet kan afvallen of afwaaien. Hiervoor gebruiken we verschillende soorten bevestigingstechnieken.

Voor een volledig haarwerk is dit in het algemeen niet nodig. Een volledig haarwerk blijft, doordat we dit voor jou op maat maken, erg goed zitten. Alleen als jij je er prettiger bij voelt, kijken we naar aanvullende bevestigingsmogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld tape.

Welke bevestigingstechnieken gebruiken wij?

Semi-permanent met clips

In het haarstuk naaien wij klemmetjes. Met deze klemmetjes kun je het haarstuk vast zetten aan je eigen haar. Dit haarstuk draag je niet als je slaapt. Je kunt het haarwerk zelf voordat je gaat slapen afzetten en ’s morgens zelf weer opzetten.

Semi-permanent met tape

Het is ook mogelijk het haarstuk vast te zetten met tape. Dit is een speciale dubbelzijdige tape, speciaal ontwikkeld voor gebruik op je hoofdhuid. Deze tape kun je zelf thuis verwijderen en opnieuw plaatsen.

Permanent met lijm

Als je nog maar weinig haar hebt, dan kun je ervoor kiezen om je haarstuk te bevestigen met een medicinale lijm, speciaal ontwikkeld voor gebruik op je hoofdhuid. Deze lijm blijft drie tot zes weken zitten. Als je veel zweet of een vette huid hebt, kan dit korter zijn.

Het is dan wel nodig je eigen haar eraf te scheren. Het haarstuk blijft dan wel goed vastzitten.

Permanent met ringetjes

Bij het gebruik van ringetjes wordt je haarwerk aan je eigen haar bevestigd. Je haarwerk blijft dan drie tot zes weken zitten. Daarna wordt het haarwerk los gemaakt, ook om je eigen haar te kunnen knippen en kleuren. Om daarna opnieuw het haarwerk aan je haar te bevestigen.

Samen met jou gaan we kijken wat voor jou de beste mogelijkheid is en wat goed past bij jou, je hoofdhuid en haarstuk.